Anita Schjøll Brede

Anita Schjøll Brede

Foredragsholdere

Innovasjon, teknikk, fremtid og trender.

Anita Schjøll Brede har lidenskap for innovasjon som gjør menneskers liv bedre. De siste ti årene har hun vært i ni ulike industrier, grunnlagt fire startups og gått på seks ulike universiteter. 

Enten det er å utvikle et e-læringsverktøy i Silicon Valley, redusere energiforbruk i prosessindustrien, lage teater til Festspillene i Bergen, skape solcellelampebusiness i Kenya, prøve å endre rekrutteringsindustrien, eller bygge racerbiler: Anita ser de store linjene, samler teamet sitt bak en stor visjon og får ting gjort. Hun har aldri hatt en “ordentlig jobb”, og er i grunnen ganske fornøyd med det.

Hvis du ber henne prate eksponensiell teknologi, innovasjon, kunstig intelligens, fremtidens medisin, bioteknologi, solenergi, genomikk, selvkjørende biler og hvordan verden egentlig kommer til å se ut om 15 år så blir hun gira. Entrepreneurship, startups, fallgruver, muligheter og at fremtidens største suksesser i dag er to kids i en garasje, er andre velkomne emner. Hun prater gjerne også om viktigheten av gode historier og sterke presentasjoner – og hvordan skape de.

“Vi trenger gale mennesker med store idéer for å skape den crazy fremtiden vi er på vei inn i!”

Anita stortrives på scenen og river med seg publikum. Hun sprudler, prater fort og velartikulert på både norsk, svensk og engelsk. Hun bruker den tidligere bakgrunnen i fortellerkunst, teater og pedagogikk til å legge opp solide foredrag som får deltagerne aktivt engasjert.